Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yılında bir kez daha saygıyla anıyorum.

Aziz Milletimizin bağımsızlığı ve istikbali uğruna Milli Mücadelemizin kahramanlarıyla birlikte Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şüphesiz büyük bir lider olarak dünya tarihinde saygın bir yere sahiptir.

Bizler için 10 Kasım tarihi, bir matem günü olarak değil, hayatını millete adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, anlama ve bir insan ve dünyanın takdirini kazanmış bir lider olarak yeni nesillere anlatmak açısından önemli bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz, bizlere emanet edilen çok kıymetli bir mirastır. Bu bilinç ve kararlılıkla 100’üncü yılını büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza daha fazla sahip çıkmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Bu vesileyle, 85 yıl önce ebediyete uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Saygılarımla.



HIZLI ERİŞİM